journey along the anduin analyse

dit is een reis over de rivier "the Anduin" normaal gesproken een leuk uitje, maar vandaag een nachtmerrie. Dit is het 2e scenario van Shadows of Mirkwood en na je het eerste scenario gehaald hebt word je nu voor de leeuwen gegooid. Wees gerust met deze strategy analyse helpen je jou een handje op weg om de gevaren te laten zien en vertellen we wat jou allemaal te wachten staat. Dit is één van mijn favorieten scenario's om te spelen. Het heeft een leuk mechanisme als je de 2e quest hebt bereikt en het brengt jou oog in oog met je eerste troll. 

  1. Core set / scenario 2. 
  2. Encounter sets / Journey along the Anduin, Dol Guldur Orcs, Sauron's reach en Wilderlands. 
  3. Moeilijkheidsgraad naar onze mening / 6
  4. Moeilijkheidsgraad in de community / 5,3
  5. Quest kaarten / 3 kaarten. 
  6. KeywordsWhen revealed, forced, travel, response, surge. 

Journey along the Anduin quest

Je bent veilig uit Mirkwood forest ontsnapt na dat je de mega spin Ungoliant's Spawn verslagen hebt. Nu wacht je een reis over de rivier richting Lórien om het bericht veilig naar Lady Galadriel te brengen. Je hebt alleen het gevoel dat je achter volgt word en je neemt een snellere pas aan....

 

De setup

je moet per speler één encounter kaart in de staging area leggen. 

 

Quest kaart 1: To the river

Helaas duurt je geluk niet erg lang want het moment dat je rivier bereikt, ontmoet je gelijk je nachtmerrie voor dit scenario genaamd de "Hill Troll". Versla deze troll en behaal de 8 quest points. Klinkt makkelijk maar deze onnozele troll hakt zonder pardon je helden en allies van het veld.

 

Zet je dus schrap met een leger aan allies of maak juist één held een sterke verdediger met attachments. Gebruik bijv. een Citadel Plate of een A burning brand. Je kunt ook en Forest snare gebruiken, maar dan moet je wel de eerste klap kunnen opvangen. Een sterker verdediger is wat wij aanraden aangezien de Hill troll je threat aanzienlijk omhoog ramt. Het is namelijk zo dat alle schade die word gegeven na de hitpoints van je verdediger je threat omhoog moet met dat aantal. Een Guard of the Citadel is dan voor deze troll niet echt een goeie verdediger aangezien hij maar 2 hitpoints heeft.  

 

 

Quest kaart 2: Anduin passage

Als je de eerste quest gehaald hebt dan mag je in je handen klappen, maar dat duurt niet lang. Je komt terecht in een gevecht op de rivier die zowel van rechts als van links komt. Dit houd in bij elke quest phase je een extra encounter kaart moet pakken. 

 

Het enige positieve is wel er worden geen engagement checks gedaan en je mag per speler één enemy als optie aanvallen. Wat wel inhoud is dat je 2 kaarten elke keer in de staging area krijgt waardoor het questen lastig word aangezien er steeds meer threat points komen. Je kunt wel op deze manier de zware enemies weg hakken met je helden.

 

De quest bedraagt 16 quest points die je in een aantal beurten wel moet halen, maar laat je niet afleiden. Je kan  een hoop narigheid tegenkomen. Om je te helpen heb je altijd de volgende kaarten nog die je met questen kunnen helpen. 

 

 

Eowyn / een Heldin die gewoon op dit moment een van de betere helden is met haar 4 willpower. 

Celebrían's Stone / plaats deze op Aragorn en je hebt de gouden combinatie. 

The favor of the Lady / niet heel erg populair onder de meesten, maar kan je wel enorm helpen. 

Radagast's Cunning / zorgt ervoor dat bij een gekozen enemy deze beurt zijn threat niet mee telt. 

Secret Paths / zorgt ervoor dat bij een gekozen locatie deze beurt de threat niet mee telt. 

 

Let wel op dat je de meeste en grootste enemies moet weg spelen, waarom? Dat merk straks wel.....

 

Quest kaart 3: Ambush on the Shore

Na een tijd te hebben gestreden met je helden word je nu in de val gelokt en komen de enemies van alle kanten. Laat dit dan ook de reden zijn dat je in de vorige quest de zwaarste enemies moest weg hakken. Per speler moet je 2 kaarten in de staging area leggen. Let op er zit nog wel een addertje onder het gras zoals de Marsh Adder er zijn dus nog wel meer enemies die aan de Hill Troll te kunnen tippen laat staan dat er nog een Hill troll aanwezig is in het encounter deck. 

 

Je moet wel de quest phase doen alleen mag je de staging step weglaten dus alles wat er nu in de staging area en op tafel ligt is je laatste opdracht. Dat houd in dat je de eerste aantal beurten minder aanvallers en verdedigers hebt aangezien er ook een deel moet questen.

 

Vecht je een weg uit deze benauwde situatie. Je hebt dit scenario gewonnen als er geen enemies meer zijn. 


encounter deck analyse

Locations

Locations in dit scenario zijn een stuk moeilijker als het vergelijkt met het vorige scenario. 

 

Negatieve locations:

The Brown lands / zorgt er alleen voor je threat omhoog gaat vooral aan het begin zit je niet op 5 threat te wachten. 

The east Bight / kan je voor problemen zorgen met zijn 6 quest points. In stage 2 worden dit erg vervelend. 

Necromancer’s pass / op deze locatie moet je 2 willekeurige kaarten uit je hand weg gooien. Waardoor je weer wat controle kwijt bent. 

Gladden fields / is een hele nare en verhoogd je threat elke beurt met 1. 

 

Positieve locations:

Bank of the Anduin / is de enige positieve, omdat je weet wat er komt uit het Encounter Deck zodra je deze hebt weg gespeeld.


enemies

In dit scenario is het heel makkelijk bijna alle zware en moeilijke enemies van de Core set komen hier in voor. Het is dan ook echt een battle keer op keer als we dit scenario spelen. Het geeft een goed gevoel als je de meesten grote enemies weg hakt, maar het kan ook gruwelijk mis gaan. 

Goblin sniper / een nare enemy, omdat er altijd wel een aantal enemies in de staging area liggen. Zo snoept deze Goblin beetje bij beetje de levens weg van je helden of allies. Met Gandalf kun je hem makkelijk uitschakelen of je kunt het proberen met Dúnhere

Hill Troll / de enige echte onnozele Troll, hakt enorm in op je allies en zorgt voor threat verhoging als straf voor je minder sterke allies als verdedigers te gebruiken. 

Marsh Adder / een gif slang die met elke aanval je threat met 1 omhoog bijt. 

Warg / een vervelende enemy, die ons vaak achterna zit je kunt hem namelijk elke keer kwijt raken als hij geen shadow actie heeft en dan met zijn 3 attack kan dat wel pijn doen. 

Eastern Crows / surge wat heel naar uitpakt in dit scenario. Als klap op de vuurpijl kan het niet dood, maar word het terug geshuffeld in het Encounter Deck. De held Thalin weet hier wel raad mee. 


treacheries

Er worden in dit scenario ook meer treacheries toegevoegd wat weer een hele andere beleving mee geeft aan deze missie. Er zitten hele nare tussen als je bijv. boven de 35 threat uitkomt maar ook treacheries die zomaar 4 progress tokens weg snoept. 

Pursued by shadow / dit zorgt ervoor dat je threat omhoog gaat voor elke character die op tafel ligt. 

Despair / deze kaart snoept je hard verdiende progress tokens zo op. 

Evil storm / dealt 1 damage aan al je characters als je threat boven de 35 is. 

The Necromancer's reach / een enorme domper als je deze krijgt, 1 damage naar elke uitgeputte character. Vooral de core set decks bestaan uit veel ally's met maar 1 hitpoint. DEZE WORD IN DEZE ANALYSE HER NOEMT, OMDAT DEZE KAART NU VEEL MEER SCHADE AANRICHT!


shadow effects

Kijk eens aan een heleboel kaarten om onze strijders kapot te maken! Maar met deze uitleg zijn jullie in ieder geval op de hoogte van wat komen gaat in deze nachtmerrie van een scenario. We laten de shadow kaarten weg die we al behandeld hebben in het vorige scenario, het gaat dan om de 'Dol Guldur Orcs' serie.

 

Pursued by Shadow / AU! gelijk al een hele pijnlijke shadow, je moet namelijk 1 uitgeputte ally terugnemen naar je hand en als je dit niet hebt moet je threat level met 3 omhoog. Is echt een nare kaart midden in de game. Gooit een hoop troep op tafel. 

Misty Mountain Goblin / Je moet 1 progress token van de hoofd quest afhalen geen ramp, maar wel als de aanval niet verdedigd word! Dan zijn het er in eens 3 punten die je mist en je gaat het heel zwaar krijgen om je punten op de quest te krijgen. 

Eastern Crows / Geen schokkende dingen hier, alleen dat de aanvaller +1 aanval krijgt en +2 als je threat level hoger is dan 35. Het gaat hier sowieso om de gevechten die je mee maakt met het scenario en alles wat jou al aanvalt hakt al de meeste allies van tafel dus die +1 of +2 hoeven je niet bang te maken. Er komen veel ergere dingen op de tafel te liggen. 

Massing at night / Als je alleen speelt stelt deze kaart niks voor, maar met 4 strijders is deze kaart altijd weer raak. Je krijgt namelijk 1 shadow kaart per speler en ben je dus met 4 strijders dan krijgt deze aanvaller ook 4 Shadows. 

Wolf Rider / De meest nare kaart van ze allemaal, Wolf Rider valt namelijk gelijk de verdediger aan en krijgt ook zijn eigen shadow kaart. Bij mij komt ie altijd wanneer ik maar 1 ally over heb om te blocken. 

Despair / OEI! even je schild niet meetellen. Dit is een dodelijk slag voor veel van je helden en allies. 

Wargs / niks bijzonders, +1 aanval en +2 als je hem niet verdedigd. 


 

 

Ik hoop jullie hier mee goed te hebben geïnformeerd wat jullie allemaal te wachten staat in dit waanzinnige scenario. Het is wederom ook één van mijn favorieten. 

 

Jeroen - lotr dutch bloggers 11-04-2020

Commentaren: 0