conflict at the carrock

Strijders! Welkom bij het 2e artikel die jullie meeneemt in de player kaarten van Conflict at the Carrock. Lees snel verder en kijk welke nieuwe held je erbij krijgt!


FRODO BAGGINS! Ja ja dat was natuurlijk geen verrassing meer. We hadden bij de vorige adventure pack al Bilbo Baggins te pakken daarna konden we natuurlijk wel raden dat bij de volgende adventure pack Frodo moest zitten. 

 

Zijn stats zijn oké, voor zijn Threat kosten van 7. 2/1/2/2 zijn vrij normale stats en is niks mis mee. 2 quest points is voor de eerste paar rondes een prima kaart. Je kunt hem ook gebruiken voor verdedigen, want de schade die Frodo krijgt kun je ook om zetten naar jet verhogen van je Threat. Hij kan dus eigenlijk niet dood als je een deck bouwt rond het verlagen van je Threat. We noemen zo'n deck dan ook wel een "secrecy" deck. Het enige nadeel is dat je dit soort decks nog niet echt kunt bouwen. Het is wel leuk om een 2 sphere deck te maken met Lore en Spirit. Gebruik dan Bildo en Frodo voor een leuk hobbit Thema deck. Je kunt ook altijd dan de 'The Galadhrim's greeting' meenemen in je deck om zo 6 Threat points te zakken, in dit geval de damage die je zo overzet via Frodo.


attachments

Attachments! Yeah we hebben weer wat hele gave attachments er tussen zitten die cruciaal zijn voor de decks waar wij nu mee spelen en gebouwd hebben. 

 

Dunedain Warning / de 2e Dunedain Signal! Deze geeft je held een extra schild en voor 1 resource van de held die hem gebruikt switch je hem zo naar een andere! je kunt dus midden in de combat phase switchen met deze kaart!

Nor am I a Stranger / je kunt met deze kaart een kaart de Rohan trait geven. Een kaart die tot op heden nog geen succes plek heeft gekregen in onze decks. Je hebt simpel weg niet genoeg kaarten om een Rohan deck te maken. 

Born Aloft / een kaart waar je in een Eagle deck een ijzer sterke combi kan maken met 'Descedant of Thorondor' een onmisbare kaart als je een Eagle deck maakt. 

Song of Wisdom / je 2e song kaart! Deze kaarten bewijze keer op keer een hele aanwinst in je deck. Je krijgt zo net even meer controle op resources. Je krijgt alleen nu met de Song of Wisdom een Lore icoon erbij. 

A Burning Brand / De kaart waar ik eigenlijk het meest naar uitkeek. Toffe combi met 'Denethor' en je hebt een enorm sterker verdediger die zo de shadow kaarten weg speelt en je makkelijker kan voorspellen dat je geen schade krijgt, omdat je de onverwachte effecten van de shadow kaarten weg brand van de tafel. 


allies

De allies zijn in mijn mening geen aanwinst voor de decks die jullie ondertussen al gebouwd hebben.

 

Longbeard Map-Maker  / de eerste dwarf die een aantreden maakt. Voor nu nog een vrij dure kaart. Je kan hem wel gebruiken voor een Dwarf deck alleen kun je zo'n deck pas echt goed bouwen als je ook de Khazud Dum uitbereiding hebt aangeschaft. Zijn ability is in zo'n Dwarf deck wel echt een aanwinst, want dwarfs zijn niet gebouwd om te questen maar om te slachten!

Éomund / de maarschalk van Rohan en de vader van Éowyn is een vrij dure quester voor 3 kosten. Zijn ability is nog niet van toepassing, want tot heden hebben wij nog geen fatsoenlijk Rohan deck kunnen bouwen. We moeten dit in de toekomst nog uitwerken met verdere uitbreidingen.

Beorning Beekeeper / is een kaart die we eerlijk gezegd nog nooit gebruikt hebben. We hebben het in vorige artikels al eens gehad over dat we alle kaarten wel eens gebruikt hebben. Dat klopt, alleen deze kaart niet. Veel te duur. Op het moment dat je 4 resources wilt betalen voor deze kaart heb je ondertussen wel betere kaarten in je hand. Zijn ability doet maar 1 damage. Dus 4 kost voor 1 damage is echt veel te duur. Bijna alle encounter enemies hebben minimaal 2 hitpoints. Dus dit is een no no. 


event

De event kaarten zijn in tegenstelling tot de attachments vrij schaars in deze adventure pack. Je krijgt namelijk alleen 'Second Breakfast' en de eerste illustratie van Sam!

 

Het is een lage kosten kaart die je betaald om de eerste volgende attachment van je discard pile terug te laten keren naar je hand. Wel handig als je net in combat die ene attachment bent verloren. Je kunt deze kaart goed gebruiken als je bijvoorbeeld een 2 sphere deck maakt met Leadership en Tactics. Tactics decks maken verre weg het meest gebruik van attachments. 


Strijders, hopelijk hebben jullie net als ons ook lang gewacht op deze adventure pack! en kunnen jullie niet wachten tot de strijd met de Trollen losbarst.  Jullie kunnen nu de decks weer tweaken voor de strijd bij de Carrock

 

Jeroen - lotr dutch blogger


Commentaren: 0