the hunt for gollum kaart analyse

De eerste adventure pack brengt nieuwe player kaarten met zich mee! Lees in dit artikel wat wij van deze kaarten vinden en wat jullie als strijders van Middle Earth  kunnen verwachten!


The held van het verhaal

BILBO BAGGINS! Hoe kan het ook anders. Één van de bekendste helden van de LOTR. Deze kaart misten wij al bij de Core Set. Was een hele verassing dat die dan in deze AP zat. Zijn stats zijn niet de beste die we kennen uit de andere Lore hero's, maar zijn ability is wel 1 van de betere. Lore kennen we natuurlijk al van de kaarten zoals .... ..... om extra kaarten te kunnen pakken. Bilbo is daar dan ook geen uitzondering en met zijn ability kun je elke resource phase een extra kaart pakken. Dit is wel gericht aan de first player. Speel je bijvoorbeeld een mono Lore deck dan komt deze ability nog beter van pas. Neem in je deck 'A Burning brand' mee en je kom hem ook als een verdediger gebruiken voor kleine vijanden. Dit werkt nu nog wel tot waar wij nu gebleven zijn, maar in latere scenario's gaat dit al een stuk moeizamer. 


attachments

In de adventure pack van The Hunt for Gollum zitten 2 attachments en maak je kennis met je eerste Song kaart. Song is een trait wat je held een andere resource icoon geeft. Neem dan bijv. 'Glorfindel' die kan dan zowel Lore als Leadership kaarten spelen. Wat heel erg goed uit komt als je een 2 kleurige sphere deck speelt of 3. De andere attachment is je eerste Dunedain kaart 'Dunedain Mark' genaamd. Het heeft een trait van Signal wat inhoud dat je telkens als je een 1 resource betaald van de held waar hij aan vast zit je hem mag verplaatsen naar een andere held. 


allies

Allies zijn de fundering van je deck, het is dan ook zo dat dit de kaarten zijn waar wij als players het meest om staan te springen! Elke adventure pack heeft tot nu toe altijd Allies / Events / Attachments en een Held.

Dit zijn de Allies van The Hunt for Gollum.

 

Rivendell Minstrel / een dure kaart als je kijkt naar de stats van 2/0/0/1 maar wel een hele handige ability. Zodra de Minstrel in play komt mag je in je deck 1 Song kaart zoeken. Dit versnelt het proces van hopen dat de volgende kaart een Song kaart word als je een meerdere sphere deck speelt. Wat natuurlijk erg handig is. 

Winged Guardian / Je eerste Creature Ally en ook gelijk een goed verdediger voor een Tactics deck! Hij heeft de ability ook om andere player te helpen blokken met zijn Sentinel trait. Het enige wat wel naar is dat het je elke keer dat hij verdedigd een Tactics resource kost. Kijk eens naar ons 'The Eagles are coming' deck. Die is hier natuurlijk ook in verwerkt. De stats van 0/0/4/1 maakt deze kaart alleen bruikbaar om te verdedigen en kan geen restricted attachments hebben. Dus een 'Dunedain Mark' zal wel kunnen, want deze is niet restricted. Als de Guardian quest of aanvalt kost het dus geen resources!

Westfold Horse-Breaker / een matige kaart. 2 resource voor een stats van 1/0/1/1. Je kunt hem dan als dummy verdediger gebruiken. Wat wilt zeggen een weg gegooide ally om andere sterke te kunnen laten aanvallen. Zijn ability is het refreshen van een Held als je de Horse-Breaker discard. Op dit moment niet een hele goede kaart. 


events

Strijders het laatste waar wij het even gaan hebben over is dan de Event kaarten. Dit zijn de spreuken of acties die je op elk moment van de phase of ronde kan spelen. 

 

Mustering the Rohirrim / op dit moment nog geen sterke kaart. De tekst zegt genoeg lijkt ons. Je kunt voor 1 resource de top 10 kaarten van je deck bekijken voor een kaart met de Rohan trait. Je hebt op dit moment niet genoeg kaarten om een goed Rohan deck te maken en je zult hem niet snel gebruiken voor de 'Westfold Horse-breaker'. Misschien in de toekomst kan deze kaart waanzinnig worden maar op het moment zonde van de plek in je deck. 

The eagles are coming / op het moment een snelle manier om de 'Winged Guardian' te zoeken en vinden. Je hebt voor de rest nog geen andere Eagles. Deze kaart word in ons Eagle deck wel cruciaal. Zo pak je alle Eagles sneller en kan je de strategie sneller naar je hand zetten. 

Strider's Path / Een echte Lore kaart, even makkelijk naar een locatie gaan zonder de nare side effects. 

Campfire tales / een prima kaart! voor 1 resource mag ELKE player een extra kaart trekken. Ben je dus met 4 players mag elke player een kaart pakken. 1 kaart voor 1 resource, is op het moment een goede prijs. 


Smoking Hobbits and Firework shooting drunk wizards. Hopelijk hebben jullie wat geleerd en opgestoken van deze kaart analyse en weten jullie wat je kunt gaan bouwen in jullie nieuwe deck!

 

Jeroen - lotr dutch blogger


Commentaren: 0