the hills of Emyn Muil kaart analyse

Strijders!

Welkom bij de kaart analyse waar we samen een wegbanen door de Hills of Emyn Muil. Dit scenario kan voor een hoop problemen zorgen, vooral een location lock. Ook het mechanisme is gaaf gemaakt om dit scenario te winnen. Dit kun he later lezen in de strategie analyse voor dit gave scenario. 


The hero

Brand the son of Bain. 

De kleinzoon van onze bekende Hobbit held Bard the Bowman.  Ranger redelijke stats alleen vrij prijzig. 2/3/2/3 Je kunt dus wel zeggen dat het een gemiddelde Held is. Voor een tactics kaart kun je er wel redelijk mee questen de eerste paar rondes. 

 

Een held die je mede strijders een handje kan helpen. Als je met Brand een enemy verslaat die engaged is met een andere speler, dan mag die speler een character van hem ready leggen. 

 

Dus met een groepje kun je met deze held een aardig handje helpen. 


attachments

Je derde song kaart! In deze uitbereiding zitten niet heel veel attachments zoals jullie kunnen zien! Maar het is wel een song kaart die het je erg makkelijk maakt met het maken van een 3 sphere deck. 

 

Deze song kaart geeft je een spirit icoon wat heel erg handig uitkomt. Gebruik hem bijv in onze TEA Party deck en je hebt altijd een spirit resource bij de hand. 


allies

Strijders! Eindelijk weer eens een uitbreiding met geweldige allies. 

Keen-eyed Took / Even snel weten wat je volgende kaart word? Took kan een kijkje voor je nemen, mocht je het niets vinden neem de Took terug naar je hand om die kaart te discarden. Voor de rest is de took een prima mannetje om voor een aanval te gooien. 

Descendant of Thorondor / yes weer een eagle! En wat voor één! Deze Eagle dealt 2 damage zodra hij het spel in vliegt, maar ook als hij weer het spel verlaat. In combi met Meneldor's Flight kan hij 4 damage doen. 

The Riddermark's Finest / een prima paardje om even snel wat punten te rammen op een locatie. Alleen jammer met de tekst exhaust and discard. Anders kon je hem 2 keer gebruiken. Geweldig in een Rohan deck. Helaas kunnen we deze nog niet bouwen. 

Gildor Inglorion / Yes strijders! voor deze kaart moet je alleen al deze uitbreiding kopen. Niet alleen zijn stats zijn super ook zijn ability is geweldig. Zo plan je snel en makkelijk vooruit. 


events

Rangers, vergis je niet. Je krijgt dan wel 4 nieuwe event kaarten maar heel speciaal zijn ze niet (op dit moment). Je hebt alleen de tactics Eagle event kaart die sterk is. 

 

Ride to Ruin / Prima kaart voor in een Rohan deck. Even een character kapot maken voor 3 progress tokens voor je locaties. 

Rear guard / Rampen kaart, maar je ziet wel het mechanisme in deze uitbreiding. Het discarden van een ally komt vaak terug. Alleen krijg je nu maar +1 willpower. Die kun je op 1001 manieren anders doen zonder dat dit je een ally kost. Slechte kaart!

Meneldor's Flight / De event kaart! Lees de combi met een andere Eagle hier boven bij de allies!

Gildors counsil / Duren kaart voor 1 encounter kaart minder in je quest phase. Het is Lotr lcg, neem gewoon die extra encounter kaart en hou die 3 resources gewoon in je zak. 


Strijders, dit is een uitbreiding die niet aan jullie collectie mag ontbreken!