complete lore kaart analyse

 Strijders!

Welkom bij de complete kaart analyse van de lore kaarten. 

Deze kaarten vind je alleen in de core set en zijn een must have als je wilt strijden als een soort van healer! Niet alleen brengt deze sphere één van de gaafste hero's met zich mee ook in een later stadium van je kaart uitbreidingen is deze klasse echt heel tof!


hero's

De Lore hero's zijn echt hele toffe helden. Vooral Denethor is één van onze favorieten. Vooral aan het begin is deze Held een enorme aanwinst voor je deck. Maar dit is niet de enige die de core set met zich mee brengt.

 

PRO TIP: Je haalt het meesten uit een Lore deck als je wat terughoudend speelt. De ability's van de helden zullen dit zo wat verduidelijkt. Als je in team verband speelt ben je dus op de achtergrond bezig met het genezen van je mede strijders en af en toe wat harde klappen te geven. 

 

Beravor / Dunedain Ranger met een start threat van 10. Dit is een gemiddelde start niveau als je het vergelijkt met de andere 2 Lore helden. Ze heeft een ijzer sterke ability en dat gaat als volgt. Je kunt haar uitputten om 2 extra kaarten te pakken. Dit is vooral in het begin van je speelsessie belangrijk. Zo krijg je sneller de kaarten die je wilt hebben of net die ene kaart trekken die je nodig hebt. Haar stats van 2/2/2/4 zijn ook weer vergeleken met de andere gemiddeld. Je kunt met Beravor dus het beste niet questen en haar in een later stadium gebruiken. Mocht je haar ook niet gebruiken voor de combat phase dan pak je natuurlijk die 2 extra kaarten. 

 

Denethor / Yes de steward of Gondor, zijn start threat van 8 is relatief laag voor een Lore held. Dit is onze favoriete Hero van de Lore sphere. Zijn stats verklappen eigenlijk zijn rol al in je deck. 1/1/3/3 verdedigen is het eerste wat ons te binnenschiet en wat een strijder is het zeg! Hij kan verdedigen als de beste en in het eerste scenario "passage through Mirkwood" merk je al gelijk zijn kracht als je de eerste spider tegen komt. Zijn ability laat je in de toekomst kijken. Denethor is ook een afwachtende held. Gebruik je hem namelijk niet voor je verdedeging dan kan je een kijkje in de toekomst nemen. Put Denethor uit in de laatste phase van je ronde en je weet welke kaart er gaat komen uit het encounter deck. Ben je nog niet klaar voor deze kaart dan mag je deze onder het encounter plaatsen. 

PRO TIP: Gebruik een Burning Brand attachment in combi met deze held en je hebt een ijzersterke verdediger. 

 

Glorfindel / Een elf op zijn best, een ware strijder als je kijkt naar zijn stats. 3/3/1/5 hij kan wat klappen weerstaan maar niet veel, want hij heeft maar 1 verdergingpunt. Je kan met hem questen of aanvallen, maar in onze mening gebruik je hem natuurlijk voor het questen en laat je Denethor en Beravor over voor de eventuele verdediging en aanval (als je met een 100% Lore deck speelt dan). Zijn start threat van 12 is vrij hoog vergeleken met de rest. Uit mijn ervaring veel te duur als je het vergelijkt met  een latere variant van Glorfindel (spirit). Laten we nu even lijken naar zijn heel ability, een echte elf hoort natuurlijk je characters te kunnen healen. Je kunt 1 schade genezen voor 1 resource. Dit kan natuurlijk je andere helden of allies helpen. Niet alleen kan je dit toepassen op je eigen characters, maar ook op die van je medespelers. Eerlijk gezegd gebruiken wij deze ability heel weinig. Je leest straks wel waarom. 


Eén van de basis elementen van je deck zijn natuurlijk de allies. Lore heeft heel wat elven die je kunt inzetten. De meeste hebben een actie zoals healing. Andere zijn echter gespecialiseerd in het pakken van extra kaarten. Laten we eens kijken wat deze strijders doen en kunnen. 

 

Gléowine / Kijk gelijk een kaart die we graag terug zien in onze decks. Gleowine is eigenlijk alleen maar geschikt voor zijn ability. Je kunt een speler kiezen dus niet alleen jezelf, maar ook een mede strijder die een extra kaart mag pakken. Zijn kosten van maar 2 resources zijn dan ook vrij goedkoop voor een extra kaart. Mocht je hem uiteindelijk niet meer nodig hebben dan kan hij ook functioneren als verdediger alleen moet hij dit met de dood bekopen, want zo veel schade kan hij niet hebben. Zijn stats van 1/0/0/2 zeggen dan ook wel genoeg dat je hem alleen maar gebruikt voor zijn behendigheid als het gaat om een extra kaart te pakken. 

 

Miner of the Iron Hills / Je eerste response kaart! Als de dwerg in het spel komt, volgt er een reactie. Dit is zijn ability en die mag er best wezen. Het heeft in ieder geval mij uit een paar lastige situatie gehaald. Als de Miner in het spel komt mag je een slechte conditie kaart uit het spel verwijderen. Denk aan een conditie kaart zoals "Caught in a Web" deze kaart ben je dan zo kwijt en in dit geval kun je weer de held gebruiken die vast zat. Zijn stats van 0/1/1/2 helpen je ook een handje in de combat phase. Hij kan aanvallen maar is ook een uitstekende verdediger. Veelzijdig is deze kaart dus. Heerlijk om deze kaart dus te spelen in je eerste Lore deck. De kosten van maar liefst 2 resources mogen ook niet onbesproken blijven. Je verdient door hem in te brengen dubbel terug, omdat je weer een conditie kwijt bent. 

 

Henamarth Riversong / Een sterke kaart en weer een Elf! Elven gebruiken wij graag als het gaat om het bouwen van nieuwe decks. Het enige nadeel van deze kaart is dat er maar eentje mee komt in de core set. En als je een deck bouwt dan wil je het liefst 2 kaarten per soort hebben misschien wel 3 om je kansen te vergroten. Zijn ability is het zelfde als die van Denethor. Je kan in de toekomst kijken alleen niet aanpassen. Dus ben je niet klaar voor de kaart die komt dan heb je momenteel pech gehad. Zijn stats vertellen ons ook dat je hem alleen maar wilt gebruiken voor zijn ability. 0/1/0/1 is een hele slechte verhouding en er zitten een aantal kaarten in het encounter core set die telkens 1 schade doen en zo ben je de Riversong elf zo kwijt. Als je dus maar 1 core set hebt kan je dit plekje in je deck beter gebruiken voor een andere kaart. De kosten voor deze kaart is maar 1! Ja we schrijven het goed maar 1 dus dat kan een omslag zijn voor jullie strijders om het toch wel in je deck te stoppen. 

 

Erebor Hammersmith / Ook weer een dwerg met een reactie. Nu is het het zo dat je een attachment vanuit je discard pile terug in je hand mag nemen als deze dwerg in het spel komt. Dit is een key element in onze Dain's Dwarves deck en in een paar andere deck die jullie in de toekomst kunnen bekijken op de website. Even een ander soort ally waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Met zijn stats van 1/1/1/3 is hij namelijk niet zomaar uit de weg geruimd en weet in de combat phase een paar klappen uit te delen. Vooral in een dwarf deck met een aantal boosters en wapens komt deze dwerg snel aan de beurt om te hakken. 

PRO TIP: Combineer Lore met Tactics en speel dan deze kaart. Je pakt zo allebei wapens en armor weer terug uit je discard pile om nog een keer te kunnen gebruiken. Neem ook een kijken naar onze decks. Daar staan ook wat interessante combies tussen. 

 

Daughter of Nimrobel / Een healing elf voor stevige kosten. Deze elf komt pas in het spel als je 3 resources betaald, wat haar de duurste van al deze allies maakt. Haar stats 1/0/0/1 zien er schrikbarend uit. Het zelfde als de riversong elf is ook zij heel snel uitgeschakeld als je niet oppast. Het licht puntje van deze kaart is dat ze een helende ability heeft. Mocht ze het een ronde overleven dan kun je haar uitputten om 2 schade te genezen van 1 held. Ook dit bewijst maar weer eens dat je op de achtergrond moet spelen en je team maten het zware werk moet laten doen. 


attachments

De attachments die jou Lore deck helpen het scenario te overleven! De ene vangt monsters en Orcs terwijl de andere je Hero heelt. Ook hier draait alles weer op het terughoudend spelen. Plan je stappen en maak op het laatste moment nog wat aanpassingen aan je beslissing. 

 

Forest snare / Een trap kaart oftewel een val. Eentje die zelfs de moeilijkste hill troll weet te stoppen. Voor 3 resources kan je een enemy aan de ketting leggen en deze kan je niet meer aanvallen. Houd alleen wel rekening met dat deze enemy met jou in strijd moet zijn. Je zult hem dus eerst moeten uitdagen. 

 

Protector of Lorien / Omdat je in een Lore tactiek denkt en stappen moet plannen. Kan het wel eens voor komen dat je een mis calculatie maakt. Met deze kaart kan je doormiddel van het weggooien van een kaart (maximaal 3) of extra verdedigingspunten of extra quest points krijgen. Zo kun je op het laatste moment toch die ene aanval blokken of die extra quest points toevoegen om je doel te behalen. Voor maar 1 resource is dit een must in je eerste Lore deck. 

 

Dark Knowledge / Voor 1 resource kan je met deze kaart een Shadow kaart bekijken. Het enige nadeel is dat het bij je held ook een quest point kost. Dit hele spel draait om die quest en de combat is secondaire. Voor ons een kaart die wij alleen in onze aller eerste speelsessie met een Lore deck gebruikten. Daarna ging deze kaart regelrecht de mappen in en is er niet meer uitgekomen. 

 

Self preservation / Een kaart die nu nog steeds in onze decks te voorschijn komt. Als je kijkt dat deze kaart ook vaak word gebruikt in combinatie met Treebeard. Een Hero die jullie waarschijnlijk pas in een veel later stadium tegen zullen komen. Dit is een echte helende kaart. Voor 3 resources heb je gegarandeerd wat speling als je kijkt naar je health. 


events

Last but not least de event kaarten. Spreuken hoe Jessie dit ook wel noemt. Dit is de kracht van de Lore sphere. Niet alleen kan je een uitstekend board controle creëren met Lore event kaarten. Ook de helende en kaart trekkende mechanismes komen er weer in voor. 

 

Beorn's hospitality / Gelijk een kaart die je niet meer hoeft te onthouden. Je kan namelijk van een willekeurig speler alle helden alle schade helen, maar voor een koste van 5 resources is dit een dief van je eigen inkomen. Want een kaart die je zo ziet doet precies het zelfde alleen dan maar voor 1 held. Deze zou je veel vaker kunnen spelen en je heelt nooit alle helden. Is nergens voor nodig. 

PRO TIP: vergeet deze kaart. 

 

Gandalf's search / Ben je nog steeds op zoek naar die ene kaart? Of zit je in een benauwde situatie en je wilt weten of er nog een kaart je kan helpen? Gandalf helpt je hier weer even mee. Voor X resources mag je X kaarten trekken om er 1 uit te zoeken en in je hand stoppen. Dit geld trouwens niet alleen voor jezelf. Je mag dit trucje ook toepassen bij je medespelers als deze dit nodig heeft. 

 

Secret paths / Een kaart die de threat lvl van een locatie op 0 zet. Zo haal je makkelijk je quest target. 

 

Lore of Imladris / De betere variant van de Beorn's hospitality. Voor maar 2 resources kan je 1 ally of held geheel helen. 

 

Lorien's wealth / 3 resources voor 3 kaarten! uitstekende prijs al zeg ik het zelf. Het kaart trek mechanisme op zijn sterkst. 

 

Radagst Cunning / Het zelfde als Secret paths alleen telt het nu voor een enemy die zijn threat lvl niet mee telt.


Schreeuwende dwergen! Bedankt voor het lezen van deze uitgebreide lore core set analyse! 

Mocht jij op of aanmerkingen hebben of vind je het gewoon super vet om dit samen met ons te beleven? Laat dan een comment achter!

 

Jeroen - dutch blogger company 


Commentaren: 0