overall review van shadows of mirkwood

Strijders van Middle Earth!

Dit is de eerste overall review van de eerste en meest gespeelde reeks van Lord of the Rings: The card game. We zullen jullie dan ook meenemen naar Mirkwood en zo de beste kaarten met jullie te delen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen idee over welke kaarten er beter zijn dan andere. Dit is een fantasy game en je kan je zelf dus helemaal laten gaan. Discussies zijn daarom ook leuk om te voeren. Zo leer je van elkaar en de fouten die je gaande weg maakt. Laat dan ook gerust een comment achter. 

 

Laten we het eens hebben over hoe deze review in zijn werk gaat. 


Waar gaan we opletten en wat kunnen jullie verwachten. We verdelen het onder de zelfde categorieën als wat we doen bij een gewone kaart analyse. Alleen maken we nu een onderscheid in wat wij de beste kaart vinden uit die bepaalde categorie. Ook zullen wij een runner up nemen, want maar 1 kaart kiezen blijft lastig met zoveel keuze. Het ziet er dus straks zo uit. 
Strijder van de reeks + runner up. 
Beste attachment + runner up. 
Beste event + runner up. 
Best strijdende allies + runner up. 


Strijder van de reeks

In de laatste AP van Shadows of Mirkwood krijg je waar voor je geld. Deze Dwarf is een echte aanwinst voor je kaart collectie. Het nadeel is alleen dat deze kaart pas echt een strijder word in de volgende reeks. Je gaat dan namelijk Moria in. Ondanks dat is dit echt de STRIJDER VAN DE REEKS

 

Wil je meer weten over deze kaart? Lees dan de volledige review van Return to Mirkwood

 

 

De RUNNER UP! Boromir, deze strijder heeft na onze mening echt wel deze plek verdient. Zijn stats zijn hoog voor een aanvaller en kan ook best een aanval afweren. Plaats een aantal wapens en armor onder hem en hij kan in zijn eentje heel wat schade aanrichten. Wij gebruiken deze held in ons Eagle deck. Samen met de Prince weten zij wel raad met het weer ready maken van helden en allies. 


Beste attachment

De beste attachment is A Burning Brand. Je kan een shadow effect cancelen en zo ben je altijd een stap voor de enemy. Wij gebruiken deze kaart vaak in combinatie met Denethor. Dan heb je namelijk een killer als verdediger. Een ijzersterke lore combinaties. 

 

Als je deze combinatie gebruikt in Conflict at the Carrock dan heb je ene stabiele held. 

 

Ancient Mathon een kaart die absoluut niet onderschat kan worden! Dit is dan ook de RUNNER UP van de reeks. Je plaats deze bij een locatie voor maar 1 resource en als je deze locatie onderzocht hebt dan mag de eerste speler 3 kaarten pakken. Dus voor 1 resource 3 kaarten pakken. Dit is een uitzonderlijke sterke kaart voor solo spelers. 


beste event kaart

Dit is de ultieme kaart voor in ons Dwarf deck. Je hebt snel je resources nodig om bepaalde kaarten te kunnen spelen en deze kaart maakt dat nou net even wat makkelijker. Je spaart namelijk met Dain Ironfoot de benodigde resources, terwijl je met je andere helden de tafel vol bouwt. 

 

Dit zou trouwens ook een aanwinst zijn in het tea party deck. Want je hebt namelijk genoeg resources op Aragorn liggen. 

Deze game is soms keihard, vooral de treachery kaarten zijn echt dodelijk. Dit spel kent absoluut geen genaden. Je hebt soms wel een week nodig, hangt natuurlijk van hoeveel speelsessies je hebt in de week. Maar inderdaad een week nodig om een bepaalde scenario uit te spelen. Deze kaart genaamd Rumour from the Earth helpt je een handje. Je kan namelijk voor 0 resources een kijkje nemen welke encounter er komt. Dit geeft je natuurlijk altijd een enorm voordeel. Je mag deze kaart voor 1 resource terug naar je hand brengen. Dus als je het goed bekijkt kan je deze kaart elke beurt spelen voor maar 1 resource. Je hebt dus altijd voordeel. 


Beste ally van Mirkwood

Het was een lastige keuze maar onze keuze gaat toch uit naar Gildor. Het ultieme mechanisme om sneller die ene kaart te trekken die je nodig had. Ook hier blijkt maar weer dat met een lore deck of kaarten je altijd een stap voor blijft op je vijand. Zijn kosten is wel hoog. Deze strijder kost je 5 resources maar het is zeker de moeite waard. Ook als strijder op tafel is hij het mannetje of het elfje. Hoe je het ook wilt noemen zijn stats van 3/2/3/3 is soms beter dan je helden. Deze strijder kan vechten en questen onze nummer 1 dus. 

Oke dit was eigenlijk onze eerste keuze, maar dat heeft er mee te maken dat we tegenwoordig in de Heirs of Numenor reeks zitten. Deze kaart is onmisbaar in onze decks. Maar helaas mogen wij alleen kijken naar de card pool die we hadden toen we net begonnen met ons avontuur. We kwamen al snel terug op het feit dat deze Eagle mede met andere Eagles ons heel wat keertjes heeft geholpen. Vooral als je kijkt naar Conflict at the Carrock en je het moest opnemen tegen 4 trollen. Als deze aanvalt raak je hem ook gelijk kwijt, maar je kunt hem ook gebruiken als een verdediger. Hij heeft een ranged aanval van 3 en is hiermee ook heel goed om als 2e,3e of zelfs 4e aanvaller zijn als het gaat om die trollen kapot te maken. 

Ons Eagle deck is dan ook niks zonder deze kaart en je gaat hem in Heirs of Numenor waarderen omdat het dan echt bergafwaarts gaat met je win streaks


Dit was het dan! De eerste reeks review is een feit. We hopen dat jullie hier wat aan gehad hebben. Doormiddel van deze reeks reviews kun je zelf bepalen welk adventure pack je als eerste koopt. 

 

Jeroen - dutch blogger company

Commentaren: 0