The dead marshes kaart analyse

Strijders!

We zijn alweer beland in het moerasachtige gebied genaamd The Dead Marshes. Dit gebied ligt ten oosten van Emyn Muil en grenst tegen Mordor. De naam 'Dead Marshes" kwam pas vele jaren later na de gewelddadige veldslag van Dagorlad. Dit was een enorme veldslag waarbij duizenden strijders zijn of haar lichaam verlieten. Eerst waren dit de prachtige velden van Dagorlad plains.

 

We gaan eens een kijkje nemen welke kaarten we krijgen in deze uitbreiding.  

the hero

Borormir

Hoe kon het ook anders, de Dead marshes liggen vlak naast Gondor. Hij is de uitgekozen held om eens lekker los te gaan in dit moerasje. 

 

1/3/2/5 zijn goede stats voor een tactic Hero. Aanvallen met zijn 3 attack is altijd een mooi begin en kan prima blocken met zijn 2 schild en heeft ook nog eens 5 hitpoints. Laten we dan zijn ability niet vergeten! Deze strijder kan het beide in 1 ronde als je, je threat lvl maar met 1 punt omhoog doet. De andere ability is bij ons nog nooit voor gekomen en onze kaarten zijn ook nog niet dus danig ver dat wij hier een combo mee hebben. Maar Boromir blijft zijn steentje bij dragen. 


attachments

Weer een uitbreiding met geen milde attachments vandaag strijders! Maar liefst 4 stuks! Met je laatste 2 song kaarten uit de verpakkingen getrokken is deze song collectie compleet.

 

Song of Battle / We zijn nu allemaal wel betekent wat een song doet. Met deze battle krijgt de drager een tactic icoon. 

Song of Mocking / exhaust deze kaart en kies een andere held. Deze held krijgt alle schade deze beurt. 

Fast Hitch / exhaust deze kaart en ready de character waar je hem onderlegt. Let alleen wel op dat deze kaart alleen gespeeld kan worden op een Hobbit. Niet speciaal een Held maar ook een ally. Een Unexpected courage maar dan voor een hobbit. 

Dunedain cache / weer een heerlijke Dunedain kaart. Deze kaart geeft je held de ranged keyword. Zo kan je enemies aanvallen die je mede strijders het leven moeilijk maakt. 


allies

Ook niet onbelangrijk zijn de allies! Hier wachten wij altijd met smart op. Laten we snel een kijkje nemen wat deze uitbreiding met zich mee brengt. 

 

Dunedain Watcher / een dure ally voor haar stats van 1/1/1/2, alleen haar ability kan je soms redden. Discard deze kaart en cancel de shadow effects. Je hebt ook goedkopere variante van deze ability alleen zijn deze van de spirit variant. Leuk om ook eens iets te cancellen met de leadership trait. 

Elfheim / als deze strijder op zijn plaatst blijft wat wilt zeggen dat je niks met deze kaart doet, gebeurt het volgende; bij elke kaart die je threat lvl omhoog ramt mag je hem met 1 punt verlagen. 

Vassel of the Windlord

Silvan tracker


event

Tot slot zijn we aangekomen bij de event kaarten. Nou laten we zeggen event kaart, want er zit er bij deze uitbreiding maar 1 bij. 

 

WE DO NOT SLEEP! Een slogan wat perfect bij ons hectische leven past, alleen past deze kaart nog niet in één van onze decks. Een hele dure kaart voor wat zijn ability doet en tot nu toe kun je nog steeds geen lekker soepel Rohan deck bouwen. Ook al kun je deze later bouwen voor een kost van 5 weet ik niet of deze wel in één van onze decks komt. 


Strijders van Middle Earth, wederom een uitbreiding die je niet kunt laten liggen!

Niet alleen zijn er een paar cruciale kaarten bij die je goed kunt gebruiken, ook het verhaallijn komt bijna aan zijn einde en dit is wel eentje die het extra spannend gaat maken!