a journey to rhosgobel

 

Warriors and Archers of Middle Earth, wij nemen jullie vandaag mee naar Rhosgobel het oude huis van 'Radagast the Brown'  . Om samen eens een kijkje te nemen wat deze adventure pack met zich mee brengt. 


the hero

De prins van Dol Amroth een vesting in Gondor. Leiden een leger van 700 man in 'The war of The Ring' om Minas Tirith (de hoofdstad van Gondor) te helpen verdedigen. Ook zorgde dit leger ervoor dat Faramir veilig terug kon komen na de nederlaag in Osgiliath. Genoeg over de Lore, laten eens kijken wat deze Held kan. 

 

Zijn stats zijn 2/3/2/4 en een redelijk threat kost van 11. Redelijk goed, maar zijn ability maakt het een sterkere Held. Elke keer als een allies het spel verlaat kan je hem nog eens gebruiken. Denk dan aan dat hij quest en in de combat phase gooi je een simpele Allie voor een grote enemy die dit niet overleefd en je kunt dan ook weer aanvallen met de Prince. Wij gebruiken hem voor ons Eagle deck. 


attachments

De attachments zijn niet heel special, maar maakt wel de Dunedain Signals compleet. 

 

Dunedain Quest / Dit was de Signal nog die we misten, was dan ook geen verassing dat deze erbij zat. Je krijgt nu alleen een extra quest point. Dit is een Signal en je kunt dus voor 1 resource deze overdragen naar een andere held. 

Ancient Mathon / De flavour tekst zegt al genoeg. Hobbits gooien spullen weg in een kamer waar ze eigenlijk geen afstand van kunnen doen dit word een Mathon genoemd. Zo hebben ze hier later altijd weer profeit van of niet. Deze kaart gooi je op een locatie zodat als je deze locatie later verkent heb hier extra kaarten mee kunt pakken. 


allies

Yes weer een handje vol allies die wij tot nu toe nog steeds gebruiken in onze decks. 

 

Haldir of Lorien / Zijn stats zijn gemiddeld alleen zijn ability is enorm sterk als je met meerdere strijders en vrienden speelt. Dan is de kosten van 4 ook niet zo heel erg. Je kunt namelijk je mede strijders helpen aanvallen of verdedigen. 

Radagast / Een kaart die nogal ondergewaardeerd word op dit moment, maar dat snap ik wel voor spelers die verder in de game zitten. Het is alleen nu voor ons echt een aanwinst vooral in het Eagle deck! Zijn stats zijn bar slecht dat geef ik eerlijk toe, alleen dat hij ook een resource collect en hiermee makkelijk en  sneller creature zoals Eagles kunt spelen is wel een aanwinst. Vooral als je deck gebaseerd is op wat duurde Eagles is dit echt een aanwinst voor je deck. 

Landroval / Landroval helpt niet alleen als sentinel (die mede strijders kan helpen verdedigen) maar ook voor de eigenaar van de kaart zelf is dit een prettige kaart om te hebben liggen. Je kan namelijk een dode held redden om Landroval terug naar je hand te halen. Zo kun je net even een stapje verder gokken met je al bijna dode held. Het enige nadeel is dat je geen restricted attachments op hem mag leggen. 

Escort from Edoras / een snelle quester voor de kosten van 2 resource. Kan je net even over de eindstreep trekken als het gaat om quest points te halen. Voor de rest heb je er helemaal niks aan. Hij verlaat namelijk de tafel zodra je hem gebruikt. 


event

Deze event kaarten zijn niet heel erg belangrijk voor je fundering van je deck alleen kan Parting gifts je in een meerdere sphere deck enorm helpen. 

 

Infighting / Met deze kaart kun je dus de ene damage van een enemy verplaatsen naar een andere. Zo kun je sneller grotere enemies kapot rammen of snel kleinere enemies die net om de hoek komen kijken omleggen. 

Parting Gifts / Een belangrijke kaart voor een meerdere sphere deck. Zo heb je net even wat meer controle over je resource en kun je net die ene kaart spelen waar je anders een aantal beurten op moest wachten. Je kunt namelijk van een leadership held al zijn resources weg geven aan een andere sphere held. Werkt gaaf in ons Dwarf deck

To the Eyrie / 


Strijders! hopelijk hebben jullie kunnen genieten van deze kaart analyse!

 

Jeroen - lotr dutch blogger