return to mirkwood kaart analyse

Strijders! Welkom terug bij alweer de laatste uitbreiding van de eerste cycle! We zijn net ontsnapt van de Giant Marsh Worms in de moerassen tussen Gondor en Mordor. We wisten Gollum te pakken en nu is het de taak om deze naar merkwoord te brengen! 


the hero

Dáin Ironfoot! 

De eerste Hero waar ik op zat te wachten. Deze Dáin ironfoot is onmisbaar in je eerste dwergen thema deck! Je laat hem gewoon liggen en al je dwergen hebben hier profijt van. 

 

In eerste instantie heb je nog niet veel aan deze kaart als je kijkt naar de Shadows of Mirkwood reeks. Maar met de nieuwe cycle opkomst genaamd Dwarrowdelf is hij echt onmisbaar. Wij moesten het helaas zonder zijn aanwezigheid doen in de eerste aantal speel sessies van de Khazad Dum uitbreiding aangezien de Return to Mirkwood telkens uitverkocht was. Na het aan schaffen van die AP hebben wij echt een heel gaaf dwerg thema deck kunnen maken (natruurlijk ook met wat extra uitbreidingen) Zijn stats zijn ook echt killer als je zijn wilpower niet mee telt. uitstekende verdediger en aanvallend ook goed. Alleen hebben wij hem zo in ons deck zitten dat hij alleen verdedigd in de ergste gevallen. 


attachments

Kijk eens aan, weer een heerlijke kaart voor een Eagle deck! Een Signal kaart van de Dúnedain weer eens voor de verandering. 

 

Support of the Eagles / Een onmisbare kaart in een Eagle deck, je krijgt namelijk of de 

Dúnedain SignalMet deze signal kaart geef je een held de Sentinel trait. Dit houd in dat je met deze held je medespelers kan helpen met het blocken van aanvallen. 


allies

De Eagles are Coming! Je ziet het patroon wel komen hè..... er gaat een heel gaaf Eagle deck komen! Alweer een mooie aanwinst met de Misty Mountain Eagles. Voor de rest hebben we een nieuwe spirit kaart van de Rohan trait, waar ik op de dag van vandaag nog steeds niks mee heb kunnen bouwen wat ik wel erg jammer vind. 

 

Eagles of the Misty Mountains / Heerlijk om zo snel mogelijk te hebben liggen met een Eagle deck. Elke keer als een Eagle trait kaart het spel verlaat krijgt deze kaart een attachment die hem +1 attack en +1 defense geeft. 

West road Traveller / Als je deze vanuit je hand speelt mag je de Active locatie wisselen met een andere locatie zonder zij ability te trickeren. 

Mirkwood Runner / een runner die stevig in zijn schoenen staat. Valt deze Mirkwood runner alleen aan dan vervalt het schild van de tegenstander. In early game kan deze runner aardig wat tegenstaanders uit de weg ruimen. 


event

Strijders, we zijn alweer aan het einde gekomen van deze kaart analyse! Dat wilt zeggen dat we het gaan hebben over de event kaarten of hoe jeroen dit zal verwoorden spreuken. 

 

Rumour from the earth / Een Lore Denethor ability tegen een lage kosten. Kijk welke encounter kaart je krijgt en tegen een betaling van 1 resource krijg je Rumour from the Earth weer terug. 

Dawn take you all / Dit was voor mij een vergeten kaart en nu ik deze analyse schrijf ga ik deze kaart gelijk in een deck verwerken. Het geeft je namelijk de power om een shadow kaart te vernietigen voor die geflipt word. 

Shadow of the past / Een kaart die niet in mijn deck zal verschijnen, natuurlijk kun je makkelijk encounter kaarten terug swappen, maar die ruimte in je deck die deze kaart in neemt kun je net zo goed gebruiken voor iets anders. 

Astonishing speed / Een echte kaart voor in een Rohan deck, alleen weten jullie ook dat dit op het moment nog niet mogelijk is. 


Strijders, dit was het laatste deel van de Shadows of Mirkwood cycle! Houd de website in de gaten, want we duiken het nieuwe jaar de Dwarrowdelf cycle in! 

 

Jeroen en Jessie - Dutch blogger company


Commentaren: 1
 • #1

  Bertus G. (donderdag, 10 december 2020 14:33)

  Heey Jessie en Jeroen,
  tof dat jullie eindelijk de eerste cycle bijna rond hebben! Nu alleen nog de Nightmare versie.
  Ben al heel wat jaartjes actief met deze franchise en vind het een mooi idee dat er ook eindelijk eens een Nederlandse website is. Zet het mooie werk voort en ook een mooie website van de Arkham horror variant. Hopelijk komen jullie snel door de Dwarrowdelf cycle heen, want hier waren voor mij altijd wel wat valkuilen waar ik tegen aanliep. Ben benieuwd hoe jullie deze gaan tackelen.
  Groet, Bertus.