Conflict at the carrock analyse

 

Nadat je helden de eerste sporen van Gollum gevonden hebben bij de Anduin rivier  word jullie reis vervolgt naar de Carrock gebergte die aansluit bij Anduin. Je komt al gauw te weten dat er een groep Trollen rond dwaalt in dit steenachtige gebied. Je gaat dan ook zoek naar Grimbeorn the Old want deze leider woont hier met andere Beorings (shapeshifters), maar is met de grootste woede al op zoek naar de Trollen.


Met deze Adventure uitbreiding komt er hoop tactiek bij kijken. Stel je eens voor dat je in eens op een groep trollen stuitert en je deze de grootste problemen bezorgen. Na de 'Hill Troll' dacht je dat deze reus achtige monster je niet meer lastig zouden vallen, maar niets is minder waar! Maak je kaarten maar nat om het zo maar even te zeggen.


  1. Shadow of Mirkwood / Adventure pack 2. 
  2. Encounter sets / Conflict at the Carrock, Wilderlands, Journey along the Anduin. 
  3. Moeilijkheidsgraad naar onze mening / 8
  4. Moeilijkheidsgraad in de community / 7.3
  5. Quest kaarten / 2 kaarten. 
  6. Keywords / When revealed, forced, travel, response, surge, guard, doomed, object. 

The Setup

Leg the Carrock in de staging area en houd de 4 unieke Troll kaarten en 4 sacked kaarten apart. Shuffle dan 1 extra sacked kaart in het encounter deck per player. 

 

Quest kaart 1: Grimbeorn's quest 

Deze eerste stage maakt of kraakt je speelsessie als het gaat om dit scenario. Je hebt maar een kleine 7 quest points nodig om door te kunnen naar de volgende kaart. Alleen hier komt de trick, zodra je dus de volgende quest kaart keert komen de 4 unieke Trolls in het spel. Dit wil je dus zo lang mogelijk rekken. Je wilt een stevige board control bouwen voor je het opneemt tegen deze monsters. Let dan wel op dat ze een lage engagement kosten hebben van 34. Probeer het verlagen van je Threat level met 'The Galadhrim's greeting' of het gevangen nemen van deze Trollen zodat je ze of niet tegen komt of om ze niet te laten aanvallen, neem dan een 'Forest Snare'. Probeer dit stadium zolang mogelijk te rekken. Neem bijv ons TEA Party deck mee en het (FOLK)lore deck en moet je eens kijken hoe ver je komt. 

Quest kaart 2: Against the Trolls

Deze quest kaart brengt al het ongeluk met zich mee, de Trollen hielden je al een tijdje in de gaten en hebben nu maar besloten om gehakt van je te maken. Maak deze Trollen af en plaats één quest point op de quest kaart en je bent weer eens de held in Middle Earth. Klinkt makkelijk maar helaas zullen wij je gelijk uit je droom helpen dit is echt een lastige adventure! Je krijgt ook flink wat Threat om je oren. De Trollen hebben namelijk een Threat level van 2 dus 8 Threat in stage 2 komt erbij in de staging area. 

 

Je hebt dan ook echt een flink arsenaal nodig aan allies en een stevige board control anders heeft het echt geen zin. Wij hebben vaak genoeg gereset als we toch per ongeluk die 7 quest points plaatsten en niet voorbereid waren. Je neemt het namelijk op tegen 4 Trollen. Ze hebben allemaal hun sterke persoonlijke eigenschap of dit nou elke Troll krijgt +1 Attack of +1 Defense is of dat de locatie kaart de 'Carrock' ze nog steeds sterker maakt. Allemaal narigheid. Pak ze dan        ook 1 voor 1 aan en zorg een lage Threat level of wat we al zeiden een aantal Snares

 


encounter deck analyse

Locaties

De locaties zijn zoals in deze gehele reeks weer flink aanwezig. Je hebt na een paar oude bekende die ons de speelsessies al flink verziekt hebben ook weer wat nieuws. 

 

The Carrock / Een nare locatie die de Trollen alleen maar sterker maakt. Niet een bepaald pretje. Speel deze ook zo snel mogelijk weg. 

Bee Pastures / Een van de beter kaarten die je kunt trekken uit dit encounter deck, je kunt namelijk Grimbeorn the Old in de staging area leggen. 

 

Dit zijn een aantal locaties die we kennen uit de Wilder lands en Anduin encounter sets. 

The Brown lands / zorgt er alleen voor je threat omhoog gaat vooral aan het begin zit je niet op 5 threat te wachten. 

The east Bight / kan je voor problemen zorgen met zijn 6 quest points. In stage 2 worden dit erg vervelend. 

Gladden fields / is een hele nare en verhoogd je threat elke beurt met 1. 


objective kaart

 

Je eerste objective kaart wat geen item is maar een waanzinnige Grimbeorn ally! Een echte bijna must have als je het opneemt tegen deze Trollen. Je moet dan wel een Leadership Hero in je deck hebben om aan de punten te komen, maar als je onze TEA Party deck meeneemt heb je sowieso 2 helden die dit zijn kijk dan naar Aragorn en Theodred. Als je dan ook een 'Steward of Gondor' hebt ben je zo in 2 beurten aan de gevraagde 8 resources. 


enemies

De meesten enemies komen jullie al bekent voor, omdat je deze al vaker verslagen hebben of ze hebben jou helden of allies vaker kapot gemaakt hebben dan je gehoopt had. Daarom gaan wij ons ook alleen even focussen op de Troll eindbazen, daar draait eigenlijk deze hele adventure op. Elke Troll heeft zijn eigen actie let hier goed op, want het kan de speelsessies aardig in de war schoppen. De stats van de Trollen zijn allemaal het zelfde 2/4/2/10 alleen ze versterken elkaar alleen maar. Vergeet dan ook niet dat 'The Carrock' ook nog zand in je ogen kan gooien, want deze locatie versterkt ook alleen maar de Trollen

 

Stuart / Als Stuart aanvalt krijgt elke Troll enemy dus ook de 'Hill Troll' +1 Defense. 

Rupert / Ow Rupert blijft een slappe Troll maar alleen maar omdat zijn actie niet veel uitmaakt. In deze phase heb je niet veel quest phase meer om de terug gestopte sacked kaarten te trekken. 

Louis / Vinden wij de Leider van deze Trollen, met elke aanval moet de verdedigende player zijn Threat level met 3 verhogen. Als je deze Troll als laatst kan aanpakken enzo lang mogelijk in de staging area kan laten zal dit je enorm veel ellende doen voorkomen. 

Morris / Is het zelfde als Stuart alleen krijgen alle Trollen +1 Attack. 

 

Elke Trol heeft ook een andere acties de response actie wat er gebeurt als je een Troll uit de weg ruimt. Je mag na het verslaan van een Troll een sacked kaart discarden. 


treacheries

Perfect aangepaste treacheries als je het ons vraagt. Je hoeft je alleen pas zorgen te maken als je al één of meerdere sacked kaarten op tafel hebt liggen. Waarom? vraag je nou het zit dus zo....

 

Sacked / is een condition kaart, die er voor zorgt dat je helemaal niks meer kan met je held. Kan niet geannuleerd worden door middel van kaarten. Wel kun je met een 'Miner of the Iron Hills' gebruiken om de "condition" kaart weg te spelen. Je collect ook geen resources. 

Roasted slowly / Ook Trollen kunnen goed eten bereiden, dus dat maakt deze Treachery tot onze conclusie de ergste en sterkste Treachery kaart tot nu toe. DESTROY elke Hero met een Sacked kaart. Wauw een instant speelsessie sloper. 

A frightened Beast / een Treachery die pas in stage 2 echt gevaarlijk word aangezien er 8 Threat in de staging area komt door de 4 unieke Trollen + The Carrock nog. Komt je Threat in de staging area al gauw op minimaal op 11. Dit word voor veel speelsessies een "one Turn one Kill"  je bouwt namelijk in stage 1 een aardige board controle, waardoor je Threat level al gauw hoger word dan je gepland had. Er zit wel een + punt, met ons 'The Eagles are coming' deck heb je wel leuke combi's denk aan 'The Eagles of the Misty Mountains' +1 Attack +1 Defense voor elke elke Eagle die het spel verlaat. Je kunt namelijk de Threat die je krijgt van deze Threachery annuleren door een het discarden van een Creature kaart en aangezien de Eagles nog maar 1 van de weinige Creatures zijn is dit een goede combi. 

 


shadow effects

Shadow effecten maken het combat systeem net even wat lastiger en dat zul je in dit scenario ook niet anders ervaren. 

 

Muck adder / niet alleen is deze kaart op zich zelf al heel vervelend ook het shadow effect maakt zo een eind aan je held of ally. Je krijgt namelijk -1 Defense met je verdedigende ally of held. 

Roasting slowly / ergste kaart tot nu toe volgens ons. Ook is het shadow effect zeer slinks. Je moet al veel moeite doen om een Troll schade toe te dienen en dan geneest deze kaart 2 damage van de aanvallende Troll

Sacked / wat je al kunt lezen in het kopje Treacheries is deze kaart cruciaal in dit scenario. Het verbaasde ons dan ook niks dat zijn shadow effect zijn When revealed effect triggerd. 

Wolf rider / je bent al zuinig op je allies en helden en vooral de kaart sacked gooit roet in je eten. Dan komt de wel bekende Orc met zijn wolf even om de hoek kijken. Zijn shadow effect is dat hij je gelijk aanvalt. Heb je geen verdediger gaat dit voor problemen zorgen en hij krijgt ook nog eens zijn eigen shadow kaart. 


Strijders van Middle Earth! Wij hopen dat jullie net zo'n haat liefdes verhouding krijgen met dit scenario als wij dit hebben. Het is een enorm gaaf gevoel als je beetje bij beetje de tafel leeg speelt, maar kan ook heel snel en abrupt afgelopen zijn!

 

Jeroen - lotr dutch blogger

Commentaren: 0