Blog NR.6 - Uitbreidingen

Strijders van Middle Earth, welkom bij een nieuwe blog! We zijn alweer een tijdje van start met de website en vinden het waanzinnig om dit allemaal te mogen doen. Wij zelf komen natuurlijk ook veel meer te weten over de scenario's en kaarten, omdat wij ons nu actiever mengen op discord en Twitter. Omdat ik veel reis en de tijd heb om pod casten te beluisteren onderanderen van Cardboard of the Rings kom ik zelf ook steeds meer te weten. Even een hele simpele of juist een uitgebreide kaart combinatie die je over het hoofd zag of toch net die ene kaart die je niet helemaal goed begreep beter leert kennen. Het is dan ook met een LCG en welk kaart spel dan ook eigenlijk dat je goed moet opletten wat er allemaal gebeurt. Vooral als je net als ik vaak met meerdere decks te gelijk speel (2 fisted). Vaak gebeurt het ook als Jessie mee speelt dat er zo veel gebeurd op tafel. Elke kaart of stap die je maakt trickered wel een paar andere kaart effecten. Soms is het te veel om allemaal bij te houden, maar zo gaaf als het allemaal vloeiend verloopt. Hoe meer je speelt hoe meer ervaring je krijgt en daar draait deze game echt om. Wetend wat een scenario je kan bezorgen en wat je er het best tegen kunt doen. Lees daarom ook onze analyses om het ook van onze kant te zien en te begrijpen. Zo komen jullie ook niet voor onaangenamen verassingen te staan. 


We gaan het vandaag dan ook hebben over het uitbreiden van je kaarten en verhaallijnen, want jullie zullen op het zelfde punt aankomen als wij dat al gedaan hebben. Dat is namelijk dat je elk deck al wel eens gebouwd en getweaked hebt en dat je elke scenario ondertussen wel kunt dromen. Het is helemaal aan je zelf welke keuze je maakt. Ga je daadwerkelijke ons advies opvolgen of gewoon lekker je eigen weg nemen? Met deze game is de keuze geheel aan je zelf. Wij posten deze blogs ook alleen maar om onze verhalen en avonturen te delen wat wij allemaal meemaken met onze helden. Het is voor ons echt een hele gave hobby en dat willen wij graag met jullie delen. 


Wat deze game zo speciaal maakt voor ons is het feit dat het zich geheel afspeelt in Middle Earth. Wij zijn echt fan van het werk wat J.R.R. Tolkien heeft gemaakt en kunnen dit niet zo 123 los laten. Zou deze game een andere artwork en namen namen hebben. Dan zouden wij het nog steeds te gek vinden hoor, want de speelwijze en mechanisme in de game werken bijna perfect. Nu is het voor ons dus een win win omdat het een LOTR LCG is. 

 

Ons belangrijkste motto is dat je plezier hebt in het geen wat je beleefd met de game. Speel met familie en vrienden. Speel met onbekende en smeet nieuwe vriendschappen. Dat is allemaal waar het omgaat. Wij gaan als deze corona circus weer voorbij is ook snel weer aan de slag om nieuwe mensen te laten kennis maken met deze fantastische game.

 

Als je kijkt na hoe veel uitbreidingen er zijn schrik je wel even. Je moet dan ook begrijpen dat de game al 9 jaar bestaat. Wij zullen dan ook zeggen speel het op je eigen tempo. Koop eens in de maand wat voor de game en je zult zien dat je uitbereiding sneller verloopt dan je gedacht had. Dit hoeven natuurlijk geen kaarten te zijn, maar bijv. ook dubbelstenen of play mats of zelf een threat counter. Nieuwe sleeves of mappen voor je kaarten zijn ook geen domme investeringen. Wij gebruiken zelf voor de encounter kaarten ultrapro standaard sleeves deze zijn €15,- voor 1000 stuks. Zo kun je wel een reeks netjes weg leggen. Voor de player kaarten gebruiken wij ultrapro eclipse in alle soorten kleuren om onderscheiding te maken. Jessie heeft ze zelfs uit Japan laten komen in het goud en roze. 


Wij zijn samen met jullie deze website begonnen bij het begin en gaan dan ook verder waar we gebleven zijn. Het volgende scenario wat wij dan gaan onderzoeken is dan ook niets minder dan de 'Conflict at the Carrock'. Zo eens in de zoveel maanden doen wij een blog of duiken we dieper in het pakket, omdat Patreon supporters deze Perk hebben. Deze worden ook gepubliceerd op de website. Maar niet getreurd we blijven gewoon samen het verhaal en avontuur beleven en ontdekken op volgorde. 

 

Wij kijken er ook dan naar uit wat jullie allemaal meemaken met dit scenario. Laat het eens weten via twitter @dutchlotr. 

 

Succes strijders met het uitbreiden van jullie Lotr lcg game materiaal!

 

Jeroen - lotr dutch blogger 08-05-2020

Reactie schrijven

Commentaren: 0