Blog NR. 5 - De Adventure packs gaan van start

Beste strijders in Middle Earth

 

hopelijk spelen jullie volop mee met ons! Wij zijn alweer aan het einde gekomen van de scenario’s die de Core Set te bieden heeft. Niet alleen hebben wij deze scenario’s helemaal grijs gespeeld ook zijn weer een hoop dingen te weten gekomen over deze Quests. 

 

Het is voor ons ook elke keer een leuke bezigheid om terug te gaan naar de oude bekende scenario’s. Doordat wij nu alles uitwerken en beter de tijd ervoor nemen komen we zoveel meer te weten. Ook speuren wij natuurlijk het internet af zodat we met alle scenario’s die we spelen extra dingen te weten komen en dit delen wij graag met jullie.

 

 

Ook is het belangrijk om niet te vergeten dat we natuurlijk alle decks zoveel mogelijk getweaked hebben dat we alle kaarten ja ook de kaarten die je nooit gebruikt een keer in een deck gezeten hebben. Dit niet alleen om ons zelfs te testen maar ook om gewoon eens te zien dat die kaarten je kunnen helpen (gebeurde nooit werden vaak gebruikt voor de discard combi met Eowyn en Protector of Lorien). We hebben de nieuwe Chapter opgestart genaamd ‘DECKS’, hier vinden jullie de decks die wij geweldig vonden om mee te spelen. Vaak speelde wij met zen tweeën of ik speelde two handed met deze decks. 

 

Voor sommige scenario’s moet een deck creëren die aansluit op het avontuur die je met je helden gaat beleven of herbeleven. Deze decks hebben wij er niet tussen staan aangezien je dan praat over het aanpassing van maar drie kaarten. Denk dan aan helende kaarten voor ‘A journey to Rhosgobel’ maar daar kunnen jullie later overlezen, want wij zijn nog niet aangekomen bij deze Quest. 

 

We zijn nog steeds bezig met de ‘Shadow of Mirkwood’ reeks en bevinden ons rond het bosgebied van Mirkwood en de bergketen genaamd de Misty Mountains. We stappen nu over naar de Adventure packs van deze reeks. De Adventure packs zijn nieuwe chapters die je kunt spelen en je verder meeslepen in het verhaal. Deze bevatte één nieuwe held een aantal nieuwe player cards en een aantal nieuwe encounter kaarten. 

 

Met de nieuwe helden en player kaarten kun je de decks uitbreiden en verbeteren naar eigen wil. Het is natuurlijk wel zo dat er "hulp" kaarten bij zitten die je helpen speciaal voor de quest die meegeleverd word. Dit maakt een AP ook zo gaaf. Je hebt niet alleen een nieuwe quest uitbreiding, maar ook nieuwe kaarten voor je decks. 

 

Het eerste Adventure pack is gelijk eentje die je mee neemt dieper het verhaal in. Je bent ontsnapt uit Dol Guldur en gaat op zoek naar Gollum. ‘The Hunt for Gollum’  heet het volgende Adventure pack en wij gaan deze weer helemaal uitpluizen en voor jullie een nieuwe strategie analyse maken. 

 

Strijders van Middle Earth bedankt voor jullie aandacht en wij hopen dat jullie net zo veel plezier in het spel hebben als wij. Kijk uit naar de eerste strategie analyse van een AP!

 

 

Jeroen - lotr dutch blogger 29-04-2020

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    DG (vrijdag, 08 mei 2020 15:20)

    Ik ben precies jullie reis tegelijkertijd aan het doen. Ik lees en doe dus mee, erg leuk en ga er vooral mee door ��

  • #2

    Jeroen - lotr dutch blogger (vrijdag, 08 mei 2020 16:52)

    Beste DG, het gaat heel gaaf worden hoe verder je komt! We zijn nu druk bezig met ‘conflict at the Carrock’ als je hulp nodig hebt kan je ons altijd om hulp vragen. Houd ook onze Twitter account in de gaten voor meer informatie.