Blog NR.2 - The TEA party

De TEA party, nee niet gewoon een thee party zoals het klinkt of hoe je het zegt, maar het deck die jou in de Shadow of Mirkwood reeks overal doorheen trekt. We gaan het dan ook in deze blog hebben over dit klassieke deck. 

 

Het is het eerste killer deck die je kunt bouwen met alleen de Core set en Shadow of Mirkwood cycle kaarten. Dit deck is natuurlijk enorm bekend het is daarom ook de "klassieker".

Voor de meest gevorderde spelers is dit echt een nostalgisch deck aangezien die nu een stuk verder zijn dan jij en ik. Dit deck is dan waarschijnlijk ook waar zij vroeger veel gebruik van maakte of misschien nog wel steeds om oude herinneringen op te halen. 

Veel spelers (waaronder ik zelf) hadden moeite met het overstappen naar een ander deck.

 

Je begint altijd bij het begin en dat is in dit geval de starter decks die je kan maken van de core set. Na een tijdje te hebben gestoeid met het eerste scenario en de verschillende sphere collors ga je zelf helemaal uit je dak en bouw je zelf te gekke decks. Tot dat je er achter komt dat de TEA party de best combi is met de helden wat je nu kunt bouwen en je daar een waanzinnige speel ervaring mee kan krijgen. 

 

Combineer deze helden dan ook met de kaarten uit het Shadow of Mirkwood reeks en creëer je eigen killer deck. Met elke Adventure Pack uitbreiding word dit deck echt je eerste liefde in de wereld van LOTR LCG

 

Het is een deck dat de meeste scenario’s solo aan kan. Alleen “Escape from Dol Guldur” is dan een uitzondering want na 50 pogingen heb ik dit scenario pas één keer gehaald en was ook met 3 spelers en kaarten die ook uit de Dwarrowdelf kwamen. Misschien is mijn verzameling nog niet ver genoeg om dit scenario meester te zijn. 

 

 

Genoeg gesproken over ons eerste gave deck. Laten we nu eens kijken waar we het over hebben en welke kaarten hier allemaal inzitten. 

 

THÉODRED (LEADERSHIP) ÉOWYN (SPIRIT) ARAGORN (LEADERSHIP)

de helden

We gaan het hebben over de helden en deze fantastische combinatie. Théodred de gesneuvelde zoon van koning Théoden. Horse Master van Rohan. Heeft een reactie als hij mee doet aan de quest mag hij een andere held die ook mee doet met de quest een resource geven. Mocht dat even goed uitkomen dat onze Dúnedain Ranger genaamd Aragorn mee doet aan de quest, zo krijgt hij ook een extra resource en kan gelijk gebruik maken van zijn actie en dat is namelijk dat hij een resource kan inleveren als hij mee doet aan een quest om zichzelf te refreshen. Zo kan hij verdedigen of aanvallen als je iemand anders hebt om te verdedigen. Ijzer sterke combi. Dan hebben wij Eowyn nog the killer of the witch-king of Angmar. Zij is gewoon onmisbaar in je eerste paar decks niet alleen heeft ze een willpower van 4, maar ook is de Spirit Sphere heel erg sterk in deze cycle. 

allies

We gaan het nu hebben over de allies die in dit deck zitten met een beetje uitleg. Niet elke character word besproken, want sommige spreken voor zich. 

Faramir / gebruik zijn actie om een boost te geven aan je willpower. 

Lorien Guide en Northern Tracker / locatie controle. 

Gandalf / gewoon een hele sterke kaart word nog steeds in mijn decks gebruikt. Gebruik hem met sneak attack. sterke combi en nog één van de weinige threat reducties op dit moment, buiten de spirit kaarten om. 

Guard of the Citadel en Snowbourn scout / stomp blockers al hoewel de Snowbourn wat locatie weg kan spelen. 

 

events

Je hebt een paar hele goeie Event kaarten die je niet snel uit je deck zult halen op dit moment. 

A test of Will / het ongedaan maken van de When revealed actie. Kan je heel goed gebruiken om je uit benauwde situatie te halen. 

Hasty stroke / het ongedaan maken van de Shadow kaart. Shadow kaarten bah, maar heerlijk om zo weg te spelen. 

The Galadhrim's greeting / een kaart die met maar liefst 6 punten je threat kan verlagen als je solo speelt. 

Sneak attack / de beste combi is tot nu toe nog met Gandalf, maar je kunt hem op allerlei manieren gebruiken en aangezien het een Event kaart is kun je dit ook elke phase spelen. 

Campfire tales en Valiant Sacrifice / kaart draw of te wel voor extra kaarten te pakken wat altijd goed is. 

Attachments

Dit deck heeft denk ik de beste attachment die voorlopig uitkomt als ik het allemaal zo een beetje lees op andere forums het gaat dan om Steward of Gondor. 

Steward of Gondor / extra recources, put deze kaart uit en krijg 2 extra resources. Waanzinnige kaart. 

Celebrant's stone / één must in dit deck alleen voor deze kaart zou ik al een 2e core set willen kopen. Goede combi met Aragorn. + 2 willpower en Aragorn krijgt dan ook nog eens de Spirit Sphere. 

Dúnadain / deze spreken voor zich. +1 attack of +1 willpower of +1 defens.  

Ancient Mathom / kaart draw of te wel voor extra kaarten. 

Ik hoop dat jullie van dit deck net zo kunnen genieten als ik dat deed en nog steeds doe.

 

Jessie / Jeroen - lotr dutch bloggers 13-04-2020

Reactie schrijven

Commentaren: 0