Blog NR.3 - 2e Core set

Welkom lezers, 

 

weer een blog om even weg te dromen in de wondere wereld van Middle Earth en LOTR LCG. Het is ons allemaal niet ontgaan, maar het Covid-19 virus zal ons land voorlopig nog wel in bedwang houden. Wij zitten al een hele tijd thuis en het gaat ons gelukkig nog goed af. Ik wil niet veel woorden vuil maken aan dit virus en daarom gaan we ook gelijk verder. Wel hopen we dat jullie en jullie familie gezond zijn en blijven. 

 

We hebben dan ook besloten aangezien we nog wel even thuis blijven om 

ons 2e Core Set aan te schaffen. Niet alleen maakt het ons dan makkelijker nu we een paar standaard scenario's kunnen klaar leggen wat enorm veel tijd scheelt, maar ook dat we nieuwe en uitgebreidere decks kunnen maken. 

 

We maken op het moment nu alleen nog even gebruik van de standaard decks om nieuwe spelers te laten zien hoe het speel in zijn werk gaat. Er zijn natuurlijk veel betere decks wat we nu kunnen maken alleen is het voor de beginnende speler makkelijker om met een standaard deck te beginnen dan ze gelijk in de diepte te gooien. 

Tevens hebben wij ook wat aanpassing gedaan aan het 'TEA Party deck' zoals een extra 'Unexpected courage' en een 'Celebrían's stone'.  Deze kaarten maken dit deck echt sterk. Veel van de kaarten zul je ook nooit gebruiken maar het is de moeite waard om het aan te schaffen en vooral om je support te uiten aan de de game maker Nate French. 

Na het open maken van de Core Set hebben we gelijk de volgende scenario's standaard in gebruik genomen;

Journey along the Anduin

Passage through Mirkwood

Niet alleen maar om ons het makkelijk te maken maar 'Passage through Mirkwood' gebruiken wij om decks te testen en natuurlijk gebruiken we ook vaak 'Into the the Pit' uit de Dwarrowdelf reeks, maar aangezien we pas net met deze website zijn begonnen en in Mirkwood Forest zijn beland slaan we de Mines of Moria nog maar even over. 'Journey along the Anduin' is voor mij nog steeds één van de leukste scenario's om te spelen. Het heeft een leuk mechanisme en heeft veel grotere enemies die je moet uitschakelen. 

 

We gaan ons dan nu ook verder klaar stomen voor een nieuwe strategie analyse van 'Escape from Dol Guldur'

Afgelopen week hebben wij dit monsterlijke scenario al een paar keer gespeeld, maar mochten niet slagen in dit helse avontuur waarbij één van je helden gevangen word genomen. Je komt later in dit scenario dan ook de 'Nazgul of Dol Guldur' tegen en zijn favorieten bezigheid is het verslinden van je allies en helden. Maak spreekwoordelijk je kaarten maar nat als je begint aan deze nachtmerrie. 

 

Een fijne jacht gewenst aan jullie alle die de helse wereld van Middle Earth trotseren. 

 

Jeroen - lotr dutch blogger 22-04-2020

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0